DOĞAYLA İLGİLİ BİR HABERİMİZ

22.04.2014 12:46

Gelişigüzel ya terk edilmeleri durumunda , depolama alanlarında da  dağları oluşturan ların çoğu aslında geri kazanım ile yeniden ürüne dönüşebilecek birer ham madde olabiliyor.

Kağıt ve karton larından, kağıt ve kağıt ambalaj ham maddesi, süt, meyve suyu gibi ambalaj atıklarından çatı kaplama ve mobilya malzemesi üretilebiliyor. Plastik atıklardan; otomobil yedek parçaları, su boruları,  kutuları üretilirken, metal atıklardan, her çeşit metal malzeme, pencere çerçevesi, sprey kutusu yapılabiliyor.

 ve Çevre Vakfı (DOÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Abalıoğlu, çöpe karıştırmadan, temiz olarak ayrı ayrı değerlendirilebilir atıkların geri kazanımı ile doğal kaynakların korunmuş olacağını belirtti.

Atıkların bir çok ürünün ham maddesi olarak kullanıldığına dikkati çeken Abalıoğlu, kağıt, plastik, metal ve cam atıkların evde, okulda, iş yerlerinde çöpe karıştırılmadan, temiz olarak ve ayrı ayrı biriktirilmesi gerektiğini, ayrı ayrı biriktirilen bu atıkların, yerel yönetimlerin atık yönetimi planları kapsamında belirlediği yerlere bırakılabileceğini söyledi.

Abalıoğlu, küreselleşmiş ve küçülmüş bir dünyada, ormanların yok oluşu, toprak erozyonu, çölleşme, atmosfer bozulmaları ve buna bağlı iklim değişiklikleri, , atıkların ve çöp dağlarının yarattığı çevresel sorunlar gibi tehditlerin, bir kurumun, kuruluşun üstesinden gelemeyeceği kadar çok boyutlu ve evrensel olduğunu, bu sorunların toplumun tüm kesimlerince paylaşılarak giderilebileceğini belirtti.

İletişim